Luminos Ensemble

Luminos perustettiin Ruskolla vuonna 2009, ja reilussa kymmenessä vuodessa pienestä kokoonpanosta on muodostunut 13 naislaulajan korkeatasoinen lauluyhtye. Johtajansa Sauli Hannukselan tinkimättömän äänenmuodostustyön tuloksena yhtyeen sointi ja työskentely ovat kehittyneet vuosi vuodelta ammattimaisemmiksi.

Luminos Ensemble esittää monipuolisesti erilaisia a cappella -teoksia sekä säestyksellistä ohjelmistoa. Hannukselan visioiden ansiosta Luminos on uskaltanut tarttua myös suurille kuoroille suunnattuihin tunnettuihin mestariteoksiin, kuten Gabriel Faurén Requiemiin sekä Antonio Vivaldin Gloriaan.

Luminoksen joululevy Tähden valossa ilmestyi vuonna 2014 ja klassisia teoksia sisältävä In Lucem on vuodelta 2016. Vuonna 2018 Luminos äänitti uusia kappaleita, jotka ovat kuunneltavissa YouTubessa, Facebookissa sekä Luminoksen kotisivuilla.

Lauluyhtyettä on arvosteluissa kehuttu soinniltaan puhtaaksi ja täyteläiseksi sekä otteiltaan rohkeaksi. Luminos on kymmenen vuoden aikana saanut kunnian tehdä yhteistyötä monien korkeasti arvostettujen suomalaisten musiikin ammattilaisten, kuten Monica Groopin, Jorma Hynnisen, Ilmo Rannan, Juha Kotilaisen, Camilla Nylundin ja Helena Juntusen kanssa. Luminosta säestää usein konserteissa Aboa Nova Ensemble, joka koostuu Turun filharmonisen orkesterin soittajista ja on luotu lähinnä Luminoksen säestyksellisiin tarpeisiin. Luminos Ensemble pyrkii jatkuvasti kehittämään sointiaan, tavoittelemaan uusia unelmia sekä välittämään kuulijoilleen rakkauttaan musiikkiin.

Sauli Hannuksela

Sauli Hannuksela

Luminos Ensemblen taiteellinen johtaja Sauli Hannuksela (s.1964) tunnetaan innostavana ja vaativana johtajana. Kuoronjohtamista mm. Heikki Liimolan johdolla opiskellut Hannuksela korostaa pitkäjänteisen äänenmuodostustyön merkitystä Luminoksen soinnin kehittämisessä. Hänen työnsä tulokset kuuluvatkin Luminos Ensemblen äänessä yhtenäisyytenä ja omaleimaisuutena. Hannukselan Luminokselle luomat, vähintäänkin haastavat, sovitukset ovat saaneet laajaa huomiota ja niiden esittäminen on Luminokselle kunnia-asia.  Sauli Hannuksela toimii tällä hetkellä Ruskon seurakunnan kirkkomuusikkona.  

;